Je winkelwagen is momenteel leeg
Snijplank waarop je al je voedsel voorbereid en zorgt dat je niet door de plank snijdt maar erop want problemen met de meeste planken is omdat er verkeerd gevormde messen op gebruikt worden waarmee je logischerwijs door de plank snijdt al hoe je probeert dat te vermijden.
En heeft het insnijden weinig met het materiaal van de plank te maken, de plank moet "zachtaardig" zijn voor je messen. Anders zijn de messen veel te snel bot.
Op een plank snij je met een mesje waarvan de punt omhoog loopt waardoor je die niet door de plank duwt wat veiliger werkt dan trekken aan je mes. Je duwt het mes weg van de hand die het product vasthoudt in plaats dat je richting de hand trekt die het product vasthoudt.
In onze winkel laten we dingen graag zien om te verduidelijken.
Een doffe plank moet eerst ingeolied worden voordat je hem gaat gebruiken want anders trekt het vocht uit je producten in de plank en kan de plank krom trekken en onherstelbaar verkleuren.
Een te harde (glazen of metalen) snijplank maakt je messen bot omdat deze materialen harder zijn dan het messenstaal. Hygiene en bacteriën zijn een kwestie van onderhoud van je plank, waardoor er niets intrekt, het juiste mes gebruiken waarmee jij je snijplanken niet stuk snijdt, dus geen schilmesjes op een plank. Als een plank goed verzorgt is, is ze vocht afstotend en tegen wat zout hebben bacteriën geen kans.
Ja, zout kan bacteriën doden, voornamelijk door uitdroging en het verstoren van hun enzymactiviteit. Dit proces wordt osmose genoemd, waarbij water de bacteriecel verlaat vanwege de hoge zoutconcentratie buiten de cel. Bij reinigen van oppervlakken, zoals een snijplank, is er na ongeveer een kwartier laten intrekken al een reinigend en bacteriedodend effect.
Als je jou plank eens echt wilt schoonmaken, kan je bacteriën op een snijplank doden met een combinatie van citroensap en zeezout. Door het citroensap en grof zout op de plank te wrijven en dit een tijdje te laten intrekken. Het zout schuurt bacteriën en vuil weg, terwijl het zuur van de citroen helpt bij het doden van bacteriën en het neutraliseren van geurtjes.
Zo maak je je snijplank schoon met citroen en zout
Geen producten gevonden