Koksbrander voor flamberen, karamelliseren, glaceren en smelten. Maar ook voor de knapperige vishuid, biefstuk, het smelten van de kaas over je hamburger, tomaten verwarmen. En wat verder omschreven staat hieronder opgezocht met IA, wordt nog moderne 50+e
De beoordeling van dit product is 0 van de 5
(0)
Op voorraad
(4)
Een koksbrander gebruik je voor het karamelliseren van suiker (zoals bij crème brûlée), het afbranden van gerechten voor extra smaak (zoals bij sushi of hamburgers), flamberen en het smelten van kaas. De hitte van de brander kan ook worden gebruikt om gerechten te roosteren of om dingen te steriliseren. Veelgebruikte toepassingen Karamelliseren: Maak een knapperige suikerlaag op desserts zoals crème brûlée of andere custards. Smelten: Smelt kaas op hamburgers of maak andere gerechten snel af. Aanbraden: Voeg een geroosterde smaak toe aan sushi of andere visgerechten. Flamberen: Breng een gerecht in de vlam om alcohol te laten verdampen en een rijke smaak achter te laten. Roosteren: Rooster brood of andere ingrediënten voor een extra krokant laagje.
Om knapperige vishuid met een koksbrander te maken, dep de huid goed droog en brand de huidkant kortstondig met de koksbrander totdat deze goudbruin en knapperig is. Zorg ervoor dat je de brander snel beweegt om verbranding te voorkomen.
Stappen om de knapperige vishuid te maken
Voorbereiding: Dep de visfilet grondig droog met keukenpapier. Vocht zorgt ervoor dat de huid niet krokant wordt.
Kruiden: Breng de huid goed op smaak met zout. Zout helpt bij het onttrekken van vocht en zorgt voor een krokante textuur.
Brandersnelheid: Houd de koksbrander op een veilige afstand van de huid en beweeg deze constant over het oppervlak om te voorkomen dat de huid verbrandt.
Brandtijd: Brand de huid totdat deze goudbruin en krokant is.
Serveren: De vis is nu klaar om geserveerd te worden.