raster vlaaideksel maker Patisse Ruitvorm 30cm. p2419 Patisse 02419

op voorraad

Patisse Ruitvorm 30cm. p2419 Rastermaker voor rastervlaai Patisse. Patisse 2419 Patisse vlaaideksel maker. Limburgse Vlaairecept van de site www.vlaairecepten.nl Recept Limburgse kersenvlaai met raster Voor 8-10-12 personen Bereidingstijd: +/- 100 minuten Met dit recept kunt u zelf Limburgse kersenvlaai maken. Ingrediënten: Deeg: 300 gram bloem snufje zout 30 gram verse gist 25 gram boter 3 [...]

Patisse Ruitvorm 30cm. p2419 Rastermaker voor rastervlaai Patisse. Patisse 2419
Patisse vlaaideksel maker. Limburgse Vlaairecept van de site www.vlaairecepten.nl
Recept Limburgse kersenvlaai met raster
Voor 8-10-12 personen
Bereidingstijd: +/- 100 minuten
Met dit recept kunt u zelf Limburgse kersenvlaai maken.
Ingrediënten:
Deeg:
300 gram bloem
snufje zout
30 gram verse gist
25 gram boter
3 eetlepels olijfolie
1,5 deciliter melk
3 eetlepels (basterd)suiker
1 eidooier
paneermeel

Vulling:
700 gram kersen uit pot (ongezoet)
60 gram suiker
4 theelepels aardappelzetmeel
Garnering:
50 gram grove suiker (naar keuze)
ei om af te strijken

[Kersenvlaai met deegladdertjes]
Limburgse kersenvlaai met raster

Bereidingswijze:
Deeg maken:
Maak de melk lauw (niet heet!) en los de gist erin op
Doe het zout onderin een grote kom en zeef de bloem erboven
Maak een kuiltje in de bloem en voeg boter, suiker en het ei erbij
Schenk het gist/melk-mengsel erbij
Kneed het geheel tot een glad, soepel en luchtig deeg met de hand of met behulp van een keukenmachine / mixer met deeghaken
Kneed het deeg dan nog even goed door met de hand op een met bloem bestoven werkblad. Plakt het erg aan de handen, voeg dan nog wat bloem toe. Is het te stijf, giet er dan een scheutje melk bij
Zet het deeg ongeveer een half uur op een warme plaats om te rijzen, afgedekt met een vochtige doek

Kersenvulling bereiden:
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op
Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje van het vocht
Bind het uitlekvocht met het aangemaakte aardappelzetmeel op het vuur en voeg de suiker toe
Doe de kersen erbij en laat het geheel 30 minuten rusten om te binden

Vorm vullen:
Kneed het deeg na het rijzen opnieuw door
Neem twee derde deel van het deeg en rol het uit tot een ronde lap waarmee de hele vlaaibodem bedekt kan worden (ongeveer 32 centimeter)
Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Verwijder het deeg dat over de bodem uitsteekt door er met de deegroller overheen te rollen
Prik het deeg hier en daar in met een vork en strooi er een dun laagje paneermeel overheen
Verdeel de kersenvulling over het deeg
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap zo groot als de vlaaivorm
Leg deze lap op de ruitvormduwer en rol de deegroller eroverheen om de ruitjes eruit te drukken
Maak de rand van het deeg vochtig, breng het ruitjespatroon over op de vlaai en druk de randen goed aan
(werkwijze zonder ruitvormduwer: snijd reepjes van de uitgerolde lap en maak zelf een raster)
Bestrijk de bovenkant van de vlaai met los geklopt ei en bestrooi de vlaai naar wens met grove suiker

Kersenvlaai bakken:

Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven
Ovenstand: Elektrisch 200° – Hetelucht 180° – Gasoven stand 4-5
Baktijd: 25 minuten
Zet een schaaltje water in de oven om te voorkomen dat de korst uitdroogt
Kijk na 20 minuten en draai de vlaai als de ene kant bruiner is dan de andere 180 graden om. De vlaai is gaar als de vulling en het deeg bruin zijn en het deeg loslaat van de vorm. Haal de vlaai direct uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

BAK HULPMIDDELEN, BAKSPULLEN collectie, KOOKINGS KOOKWINKEL heeft:, PATISSE collectie, RASTERVORM/RUITVORM


Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om reacties achter te laten.

Verwante producten