Kookboek Lekker gezond. 9789076218786

op voorraad

Kookboek Lekker gezond. 9789076218786 Als medisch specialist ben je niet opgeleid om je bezig te houden met diëten en voeding. Mijn medische carrière heeft voor het grootste deel bestaan uit het begeleiden en behandelen van mannen en vrouwen met problemen van de urinewegen. In deze periode werd ik veelvuldig geconfronteerd met de invloed van voedingsmiddelen [...]

Kookboek Lekker gezond. 9789076218786

Als medisch specialist ben je niet opgeleid om je bezig te houden met diëten en voeding. Mijn medische carrière heeft voor het grootste deel bestaan uit het begeleiden en behandelen van mannen en vrouwen met problemen van de urinewegen.
In deze periode werd ik veelvuldig geconfronteerd met de invloed van voedingsmiddelen en voedingsgewoonten op het ontstaan van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker.
Telkens weer bleek het gebrek aan kennis over onze voeding een belangrijk probleem te vormen.

In Lekker Gezond Gewicht geef ik duidelijke inzichten over onze voeding en de interactie tussen de verschillende voedingsbestanddelen. Ik laat zien hoe u door verstandig te combineren kunt afvallen, zonder dat u het gevoel heeft aan het lijnen te zijn.
Als u zich bewust wordt van uw voedingspatroon, is het mogelijk uw eetgewoonten structureel te verbeteren.
Niet langer bent u gedwongen om jaarlijks een dieet te volgen, met alle frustraties van dien.
Met deze methode creëert uw rust. U bent de baas over uw gewicht.

Om het effect van de methode te beoordelen zijn er 50 mannen in de Andros Mannenkliniek te Arnhem nader onderzocht.
Naast een gewichtsanalyse werd er uitgebreid bloed- en lichamelijk onderzoek gedaan. Zowel bij aanvang als kort nadat de mannen drie maanden de methode gevolgd hadden.
De resultaten op lichamelijk gebied zijn zeer goed. Gemiddeld werd er 1 kg gewicht per week verloren. Het vetpercentage nam sterk af en er was een zeer gunstig effect te zien op de bloeddruk.
Ook in het bloed verbeterden de waarden van suiker en de verschillende vetten (cholesterol, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol en triglyceride) aanmerkelijk.
Ongeveer 3 maanden nadat de mannen voor het laatst gecontroleerd waren, werden zij onaangekondigd gebeld. Van de vijftig deelnemers was er slechts 1 teruggevallen in zijn oude patroon.

Er is dus geen sprake van een jojo effect!

KOOKBOEKEN collectie


Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om reacties achter te laten.

Verwante producten